My Photo

Mine yndlingsbutikker

Netthandel

Nyttig for netthandleren

Hvis jeg må velge 1

« Tørkede nyper og rgnebærgele. | Main | Olli & Ollivers kranseverksted »

September 20, 2008

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

kirsti

Fansen er beroliget! For en produksjon!! Kommer opp med tre små glass - ser at du trenger de!

Ninne

Takk for god opskrift! Store flotte ognebær plukket og tatt opp fra fryseren, noen sure høstepler rappet hos naboen, dampkokeren hentet fra loftet, og jeg gleeeder meg!!!

wimsen

jeg har kokt gele som ikke ble stiv nok, etter å ha surfet rundt leser jeg at å koke for mye kan gi gele som ikke vil stivne også. Har du tips for å få geleen stiv, kan jeg ha i noe ?

Olli

Hm. Siden du allerede har kokt geleen, må du bare koke den på nytt. Nå er det litt seint på året, men det beste er å få tak i noe skikkelig umoden frukt. Epler er bra. Kjenner du noen som har gamle eplehager, kan det jo være noen har et tre med vinterepler, og at du kan finne noen som er så lite modne (Modne epler tror jeg ikke vil hjelpe deg.) Bruk saften fra disse og bland oppi rognegeleen i et nytt oppkok. Japankvede (Chaenomeles japonica) er det aller beste. Det er en hagebusk med piggete greiner og og nydelige brøde blomster som blir til små gule/grønne harde frukt. Ta dem så grønne som mulig.Sjekk denne nettsiden: http://nordensskattkammer.blogspot.com/2008/09/nordens-skattkammer-kvede.html Hvis du ikke har mulighet til å få tak i noe av dette, får du ty til pektin på pose, som du kjøper på en velassortert matvareforretning. Følg oppskriften på posen. Ellers er jo vannmengde viktig. Neste gang du lager gele, bruk så lite vann som mulig, eventuelt kok saften litt ned, for du blander sukker i. Min erfaring er at det ofte blir best uten saftkoker, bare koke frukten opp med lite vann og sile gjennom klede. Håper du får det til.Et godt tips sånn generelt er å skrive ned akkurat hva du gjorde, hvor lenge, når, og hvor mye av ditt og datt osv; og hvis det ikke blir perfekt, skriv hvorfor, sånn at du ikke gjør samme tabben neste gang. Jeg har jobbet meg frem til perfekt resultat på den måten mange ganger. Hører gjerne hvordan det gikk...

bare lille elin

Da testes oppskrifta. :-) Er i siste fase i skrivende øyeblikk.. Spennende. :-)

The comments to this entry are closed.